Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δημήτρης Καραγκουλές: «Για την διευθέτηση των ρεμάτων να αγωνιστούν, όχι για τη μη εκφόρτωση»  

Δημήτρης Καραγκουλές: «Για την διευθέτηση των ρεμάτων να αγωνιστούν, όχι για τη μη εκφόρτωση»  

Δημήτρης Καραγκουλές: «Για την διευθέτηση των ρεμάτων να αγωνιστούν, όχι για τη μη εκφόρτωση»   post thumbnail image

Ο Δημήτρης Καραγκουλές, εκπρόσωπος της εταιρείας που πρόκειται να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως αρχικά ανέφερε το έργο είναι της ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια που κάνει η επιχείρηση να αντικαταστήσει τον λιγνίτη και το φυσικό αέριο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Υπάρχουν μελέτες και έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα. Έχουμε καλέσει και τους δημάρχους να δουν τις μελέτες και να διαπιστώσουν ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα» επισήμανε σε μια πρώτη προσπάθεια να καταστήσει σαφές ότι οι ανεμογεννήτριες δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω τις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές από πλημμύρες.

Ο κος Καραγκουλές, εξήγησε ότι το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι να εκφορτωθούν οι ανεμογεννήτριες, όχι όμως για να εγκατασταθούν αλλά για να αποθηκευτούν. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Θέλουμε να τις πάμε σε έναν αποθηκευτικό χώρο. Αμέσως μετά θα θέλαμε να γίνουν συζητήσεις, να μας πουν τις παρατηρήσεις τους και αν χρειάζονται και άλλα έργα να γίνουν». Παράλληλα επισήμανε ότι και η δική του εταιρεία από την μεριά της είναι διατεθειμένη μα κάνει αντιπλημμυρικά έργα, ως αντισταθμιστικά, καθώς η φιλοσοφία του είναι ότι σε μια επένδυση  δεν πρέπει να κερδίζει μόνο ο επενδυτής αλλά και οι κάτοικοι.

Ο καλεσμένος εξέφρασε και την απορία του γιατί γίνονται όλες αυτές οι κινητοποιήσεις τώρα και δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια; «Εμείς θέλουμε να διευθετήσουμε τα ρέματα. Αν δεν διευθετηθούν  ρέματα και χείμαρροι, οι πλημμύρες δεν θα σταματήσουν. Δεν φταίνε για όλα τα αιολικά πάρκα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως οι κάτοικοι θα έπρεπε γι’ αυτό να αγωνιστούν και όχι για να μην εκφορτωθούν οι ανεμογεννήτριες.

Ο κος Καραγκουλές επισήμανε και το ότι μέχρι αυτή την στιγμή το κόστος είναι 350 χιλιάδες ευρώ συν τα λιμενικά τέλη που πληρώνει το καράβι. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή το κόστος είναι 350 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, όσο ένα καλό αντιπλημμυρικό έργο». Επίσης, υπογράμμισε πως μόνο αν η ΔΕΗ αποφασίσει να ακυρώσει το έργο – που είναι αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ-  τότε θα αποχωρήσουν.

Related Post

Βαγγέλης Ανδρεάτος, Γιώργος Χαλαβαζής και Τάσος Καβαλλιεράτος δίνουν την εικόνα των καταστροφώνΒαγγέλης Ανδρεάτος, Γιώργος Χαλαβαζής και Τάσος Καβαλλιεράτος δίνουν την εικόνα των καταστροφών

Η βροχή που έπληξε την Κεφαλονιά, για μια ακόμα φορά άφησε τα σημάδια της με δρόμους ποτάμια, τόνοι λάσπη να έχουν κατέβει από τα βουνά σε κατοικημένες περιοχές και δέντρα

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής για τα γήπεδα, τα σωματεία και το ποδόσφαιρο της ΚεφαλονιάςΟ πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής για τα γήπεδα, τα σωματεία και το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την παραχώρηση του γηπέδου Φρακλάτων στον Δήμο. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και εμείς αλλά και τα σωματεία, καθώς

Παναγής Καππάτος: «Στον Έβρο γίνεται ένας ιδιαίτερος πόλεμος»Παναγής Καππάτος: «Στον Έβρο γίνεται ένας ιδιαίτερος πόλεμος»

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να ενημερώσει για θέματα που αφορούν τον νομό μας αλλά και για