Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ο Γιώργος Κατσιβέλης στον COSMOS : Κάθε Δήμος να διαχειρίζεται τον θέμα “Πολιτισμός” μόνος του

Ο Γιώργος Κατσιβέλης στον COSMOS : Κάθε Δήμος να διαχειρίζεται τον θέμα “Πολιτισμός” μόνος του

Ο Γιώργος Κατσιβέλης στον COSMOS :  Κάθε Δήμος να διαχειρίζεται τον θέμα “Πολιτισμός” μόνος του post thumbnail image

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με τον Δήμαρχο Ληξουρίου, Γιώργο Κατσιβέλη.  Πολλά τα θέματα  που συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων και οι συνέπειες του σπασίματος των Δήμων.

Για την ΚΕΔΗΚΕ

Το πολύ σοβαρό θέμα της ΚΕΔΗΚΕ  και όλων όσων προέκυψαν κλήθηκε να σχολιάσει ο κος Κατσιβέλης τονίζοντας εκ νέου ότι η άποψή τους έχει εκφραστεί. «Ο κάθε δήμος πρέπει να διαχειρίζεται το θέμα «Πολιτισμός» μόνος του. Δεν  μπορούμε να συμμετέχουμε σε κάτι που δεν θα προσφέρει κάτι σε εμάς, παρ’ όλα  αυτά θα πληρώσουμε ότι μας αναλογεί» επισήμανε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Όμως δεν είναι δίκαιο να πληρώνουμε για κάτι που γίνεται στο Αργοστόλι ή τη Σάμη». Τέλος, ο κος Κατσιβέλης θέλοντας να υπερτονίσει ότι δεν είναι δίκαιο να πληρώνει ένας Δήμος τις υποχρεώσεις του με πληθυσμιακά κριτήρια, υπενθύμισε ότι η κατανομή της περιουσίας  (μετά το σπάσιμο των δήμων) έγινε με χωρικά κριτήρια και όχι με πληθυσμιακά.

Για την ΕΔΑΚΙ

Η συζήτηση ξεκίνησε με την παραίτηση του κου Βολτέρα από το ΔΣ της ΕΔΑΚΙ με αποτέλεσμα το Ληξούρι να μην έχει εκπροσώπηση στην εταιρεία. Ο κος Κατσιβέλης ανέφερε στην πρώτη του τοποθέτηση ότι είναι ένα διοικητικό θέμα το οποίο πολύ σύντομα θα λυθεί. Αμέσως μετά ο δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκε ο κος Βολτέρας στην θέση του ΔΣ και εξήγησε: «Εμείς σας παράταξη θέλαμε να μπει στην ΕΔΑΚΙ κάποιο άτομο από την αντιπολίτευση.  Την μέρα που γινόταν η σύσταση του ΔΣ ήταν εκεί ο κος Βολτέρας και τον όρισαν ως εκπρόσωπο. Ανέλαβε Νοέμβρη, παραιτήθηκε Δεκέμβρη. Περιμένουμε από την ΕΔΑΚΙ να ορίσει κάποιον άλλο. Είναι διαδικαστικό το θέμα και γίνεται πολύ κουβέντα για το τίποτα». Επιπρόσθετα ανέφερε ότι ο δήμος Ληξουρίου έχει πληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις προς την ΕΔΑΚΙ .

Για τα ΚΤΙΡΙΑ

Ο κος Κατσιβέλης κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τα κτίρια και πιο συγκεκριμένα  να αναφέρει σε τι στάδιο βρίσκονται τα σχολεία, το θέατρο και η Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη. Όπως τόνισε, όσα σχολεία ανέλαβαν οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ είναι τα μόνα που προχωράνε, ενώ τα άλλα έμειναν έτσι χωρίς την παραμικρή παρέμβαση και θα γίνει προσπάθεια μέσα στην Άνοιξη, για να τα αναλάβει η εταιρεία.

Σχετικά με το θέατρο ο κος Κατσιβέλης αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει μελέτη και το γραφείο που την ανέλαβε βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Κεφαλονιά και υπογράμμισε πως: «το επόμενο τρίμηνο θα μας έχει παραδοθεί η μελέτη και θα είμαστε έτοιμοι να την δημοπρατήσουμε». Αναφορικά με την Ιακωβάτειο βιβλιοθήκη ο δήμαρχος αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από τον βουλευτή να μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας με κυριότερο θέμα την βιβλιοθήκη και το πανεπιστήμιο.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα»Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα»

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, πύραρχος Ψαρρός Κωνσταντίνος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για τα σοβαρά θέματα, αρμοδιότητας της υπηρεσίας, για τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται την

Σπύρος Σαμούρης: «Είμαι αποφασισμένος να κάνω το Αργοστόλι ανθρώπινο»Σπύρος Σαμούρης: «Είμαι αποφασισμένος να κάνω το Αργοστόλι ανθρώπινο»

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος  Σπύρος Σαμούρης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μαζί του, για την μη τήρηση των κανόνων καθαριότητας από τους πολίτες

Γεράσιμος Αποστολάτος: Το πολύ μέχρι Τετάρτη θα γίνει η Διοικητική παραλαβή!Γεράσιμος Αποστολάτος: Το πολύ μέχρι Τετάρτη θα γίνει η Διοικητική παραλαβή!

Μέχρι την Τετάρτη το αργότερο Πέμπτη έδωσε διορία ο Πρόεδρος του Γηροκομείου, Γεράσιμος Αποστολάτος για την παραλαβή του γηροκομείου.