Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Καταγγελίες Σόνιας Κόκοτου για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα

Καταγγελίες Σόνιας Κόκοτου για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα

Καταγγελίες Σόνιας Κόκοτου για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε  η κα Σόνια Κόκοτου, μια γυναίκα που εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί να προστατέψει την περιουσία της.

Στον Αθέρα όπου βρίσκεται το σπίτι της μετά από ενέργειες  έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο, διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού και βρίσκεται υπό την εποπτεία του. Ουδεμία αλλαγή ή παρέμβαση επιτρέπεται τόσο στα οικήματα όσο και στον περιβάλλοντα χώρο και την παραλία του χωρίς την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου.

Το 1992 παρά τις απαγορευτικές αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, δημιουργήθηκε στην παραλία  αλιευτικό καταφύγιο.  Ο βραχίονας του αλιευτικού σπρώχνει τα νερά στον κόλπο, δεν επιτρέπει την έξοδό τους με αποτέλεσμα να λιμνάζουν κάτω από το «γαλάζιο σπίτι» όπως έχει χαρακτηριστεί το σπίτι της κας Κόκοτου. Αυτή η χρόνια πίεση δημιούργησε κάτω από το ιερό της εκκλησίας σπηλιές με κίνδυνο κατάρρευσης της. Μεγάλο πρόβλημα για την οικία, μεγάλο μπλέξιμο με υπουργεία, κοινότητες και δήμο. Η αμετάκλητη εντολή το Υπουργείου Πολιτισμού να κατεδαφιστεί το αλιευτικό, δεν έχει εφαρμοστεί.

Κάποιοι την κατηγορούν ότι αυτό που θέλει είναι να γκρεμίσει το αλιευτικό καταφύγιο, όμως έχει στα χέρια της έγγραφα και αλληλογραφία που αποδεικνύουν ότι το αλιευτικό καταφύγιο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει.

Η κα Κόκοτου είχε να πει πολλά και τα είπε. Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε.

Related Post

Δημήτρης Μαντζουράτος: Ο κομμουνισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότηταςΔημήτρης Μαντζουράτος: Ο κομμουνισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με την ιδιότητά του ως υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ. Ο καλεσμένος ξεκίνησε αναφερόμενος στις επαφές που ήδη έχουν

Σωτήρης Κουρής : «Ο διάλογος είναι αριστερίστικη τακτική»Σωτήρης Κουρής : «Ο διάλογος είναι αριστερίστικη τακτική»

Ο Σωτήρης Κουρής,  αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης υπαίθρου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να αναπτύξει τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνεί με το ΙΚΙ,

Δήμητρα Κουτσούκη: «Η πρωτοβουλία μας για το COLORADD αφορά την συμπεριληπτικότητα»Δήμητρα Κουτσούκη: «Η πρωτοβουλία μας για το COLORADD αφορά την συμπεριληπτικότητα»

Στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε η καθηγήτρια Δήμητρα Κουτσούκη  (από το “εργαστήριο προσαρμοσμένης άθλησης/ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ) και μίλησε για  το ΚΩΔΙΚ-ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΊΑ “COLORADD “ το οποίο θα εφαρμοστεί στον Μύρτο. «Αυτή